Hangi durumlarda iade kabul edilmez?
Genel İade Politikası Orijinal kutusu veya ambalajı hasar görmüş (örneğin, bir nakliye etiketi yapıştırılmış veya bantlanmış olması nedeniyle) ve yeniden satılabilirliğini yitirmiş ürünler için iade kabul edilmeyecektir. Bu tür ürünler başka bir müşteri tarafından satın alınamaz.
Hangi ürünler geri iade edilemez?
CEVAP: Tüketicinin, tüketicinin ihtiyaç ve gereksinimlerine göre özel olarak üretilen ürünler için daha sonra cayma/iade hakkı yoktur. Kişiselleştirilmiş ürünün tüketicinin isteklerine göre üretilmemiş olması ve ürünün arızalı çıkması durumunda bu konuda bir istisna geçerlidir.
Giyilen ürün iade edilir mi?
Müşteri satın aldığı bir ürünü iade etmek isteyebilir. Bu bağlamda müşteri satın aldığı ürünü 7 gün içerisinde iade etme hakkına sahiptir. Ancak satın alınan ürün iade edilirken kullanılmamış olmalıdır. Bu nedenle giyilmiş ayakkabıların iadesi mümkün değildir.
Kutusu açılmış ürün iadesi olur mu?
Ambalajı açılmış ürünlerde, internet üzerinden satın alınan ürünlerde tüketicinin genellikle cayma hakkı bulunmaktadır.
Satıcı iade yok diyebilir mi?
Hayır, yapamazsınız. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre, tüketicilerin mağaza ve iş yeri gibi satış noktalarında yapılan peşin satışlarda, satılan malın ayıpsız olması halinde değişim veya iade hakkı bulunmamaktadır.
Geri iadesi olmayan ürünler nelerdir?
İade edilemeyen ürünler nelerdir? İç çamaşırı ve mayo, makyaj malzemeleri, tek kullanımlık ürünler, kulaklık, kulak içi kulaklık ve diş fırçası, tıraş bıçağı ve tıraş makinesi gibi diğer kişisel bakım ürünleri.
Kullanılmış ürün iade olur mu?
Ürünün orijinalliği, hijyeni ve tekrar satılabilirliği korunmalıdır. Bu nedenle ambalajı herhangi bir şekilde hasar görmüş, ambalajı açılmış, kullanılmış, tahrip edilmiş veya benzeri bir durum söz konusu olan ürünler için iade yapamıyoruz.
Mağazanın iade almama hakkı var mı?
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, tüketicilere mağazalardan satın alınan ürünlerden cayma hakkı tanımamaktadır. Yasaya göre, mağazalar sattıkları ürünleri sebep göstermeden iade etmekle yükümlü değildir.
İade kabul etmemek yasal mı?
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, mağaza veya işyerlerinde görüntülenerek satın alınan ürünler için cayma hakkı tanımamaktadır. Mağazalar, yasal olarak, herhangi bir sebep göstermeden satılan malları geri almakla yükümlü değildir.
1 gün kullanılmış ayakkabı iade edilir mi?
1 gün giyilen ayakkabılar iade edilebilir mi? 1 gün giyilen ayakkabılar da kullanılmış sayılır ve iade edilemez.
İade kabul etmeyen firma nereye şikayet edilir?
Söz konusu uyuşmazlık ile ilgili olarak Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurabilirsiniz.
Etiketi çıkarılmış kıyafet iade edilir mi?
Ürün etiketi olmadan iade edilebilir mi? İade etmek istediğiniz ürünün etiketinin çıkarılmamış olması gerekmektedir.
Ambalajı zarar görmüş ürün iade edilir mi?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği, kullanım sonucu orijinal ambalajı bozulmuş, tahrip olmuş veya herhangi bir şekilde bozulmuş olan ürünlerin, tek kullanımlık ürünlerin, kopyalanabilir oyun, yazılım ve programların iadesi kabul edilmeyecektir.
Koşulsuz iade hakkı kaç gün?
İnternet veya telefonla yapılan alışverişlerde, kararlaştırılmış bir teslimat süresi verilmemişse, satıcı en geç otuz gün içinde malları göndermek zorundadır. Mallar bu süre içinde gönderilmezse, tüketici sözleşmeyi feshetme ve on dört gün içinde tüm ödemeleri yasal faiziyle birlikte geri alma hakkına sahiptir.
Trendyol hangi durumlarda iade kabul etmez?
İade etmek istediğiniz ürünleri tüm aksesuarları, orijinal ambalajı ve faturası ile birlikte iade etmeniz gerekmektedir. Tek kullanımlık ürünler, çabuk bozulan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan ürünlerin iadesi kabul edilmeyecektir.
Hangi durumlarda iade olmaz?
Niteliği itibarıyla iade edilemeyecek mal/hizmetler, çabuk bozulan ve son kullanma tarihi geçen mal/hizmetler, tek kullanımlık mal/hizmetler ile kopyalanabilir her türlü yazılım ve programlardır.
İade kabul etmemek yasal mı?
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, tüketicilere mağazalardan satın alınan ürünlerden cayma hakkı tanımamaktadır. Yasaya göre, mağazalar sattıkları ürünleri sebep göstermeden iade etmekle yükümlü değildir.
Mağazanın iade almama hakkı var mı?
6052 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, mağazada görüntülenerek satın alınan ürünler için cayma hakkı öngörmemektedir. Kanuna göre mağazalar, sattıkları ürünleri sebep göstermeden iade etmekle yükümlü değildir.
Trendyol hangi durumlarda iade kabul etmez?
İade etmek istediğiniz ürünü/ürünleri tüm aksesuarları, orijinal ambalajı ve faturası ile birlikte iade etmeniz gerekmektedir. Tek kullanımlık ürünler, çabuk bozulan veya son kullanma tarihi geçen ürünler iade edilemez.